Ten pyszny sos tatarski jest kremowy, wyrazisty i pełen smaku dzięki ogórkom kiszonym, kaparom i świeżemu koperkowi. To idealny dodatek do paluszków rybnych, smażonych owoców morza, jajek czy pieczonych ziemniaków – a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Składniki
Oto co potrzebujesz, żeby przygotować sos tatarski:

1/2 szklanki (120 g) majonezu
1 średni ogórek kiszony
1 łyżka kaparów
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
sól i pieprz do smaku
Wykonanie

Drobno posiekaj ogórka, kapary i koperek.
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Propozycje podania
- paluszki rybne lub smażona ryba
- pieczone warzywa np. brokuły czy pieczone ziemniaki
- gotowane jajka

Sos Tatarski
Ten pyszny sos tatarski jest kremowy, wyrazisty i pełen smaku dzięki ogórkom kiszonym, kaparom i świeżemu koperkowi. To idealny dodatek do paluszków rybnych, smażonych owoców morza, jajek czy pieczonych ziemniaków – a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
porcje 4 porcje
składniki
- 1/2 szklanki (120 g) majonezu
- 1 średni ogórek kiszony
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
- sól i pieprz do smaku
Would you like to save this?
wykonanie
- Drobno posiekaj ogórka, kapary i koperek.
- W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Smacznego!
Tried this Recipe? Rate the Recipe and tell us what you think in the Comments!
Brak komentarzy