Piekarnik nagrzać do 190 stopni / gaz 5, opcja góra-dół.
Przygotować 2 kokilki o średnicy 10 cm i wysokości około 5 cm (przed pieczeniem kokilki będą wypełnione po brzegi, dopiero po upieczeniu redukują swoją objętość).
Rabarbar pokroić w 1 cm plasterki (nie obierać), wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Rabarbar podzielić na 2 części i rozłożyć w kokilkach.
Kruszonka: Cukier wymieszać z mąką i migdałami, dodać miękkie masło, zagnieść wszystko delikatnie, aż powstanie ciasto, wmieszać w nie płatki migdałów. Ciasto podzielić palcami na grudki i rozłożyć na rabarbarze.
Kokilki włożyć do piekarnika i piec około 35 minut, aż kruszonka będzie zarumieniona, chrupiąca, w całości upieczona, a spod niej będzie bulgotać nadzienie rabarbarowe.
Podawać koniecznie z lodami waniliowymi.
Smacznego!