Go Back Email Link
+ servings
Kanapka z figami, serkiem kozim, miodem i tymiankiem Fig, goat's cheese, honey and thyme sourdough toast www.maine-cook.com 1
Drukuj
No ratings yet

Kanapka z figami, serkiem kozim, miodem i tymiankiem

Pomysł na pyszne, lekkie i sezonowe śniadanie!
danie śniadanie
kuchnia międzynarodowa
czas przygotowania 10 min
całkowity czas 10 min
porcje 2 porcje
kalorie 1129kcal

składniki

  • 6 małych kromek chleba
  • 1 pudełko serka koziego na kanapki twarożek, 140g
  • 4 świeże i dojrzałe figi
  • 3 łyżeczki miodu
  • świeży / suszony tymianek do posypania
  • świeża lawenda opcjonalnie, do posypania (lawenda do zastosowań kulinarnych)

wykonanie

  • Kanapki posmarować serkiem, położyć na nich figi pokrojone w plasterki, polać miodem, posypać tymiankiem i opcjonalnie lawendą (wystarczy kilka ziarekek lawendy na kanapkę, ma bardzo intensywny aromat).
  • Smacznego!

Nutrition

Kalorie: 1129kcal