Wszystkie składniki na sos zmiksować na gładko blenderem (można próbować ręcznie wymieszać sos, trzepaczką, ale ciężej jest dokładnie wmieszać masło orzechowe).
Kurczaka pokroić w 2-3 cm kostkę i wymieszać z drobno posiekanym imbirem i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Odstawić (jeśli macie czas można zostawić kurczaka do zamarynowania, na 30 minut lub dłużej, np. przez noc).
Przygotować warzywa: odciąć twardy rdzeń kapusty, pokroić na cienkie plasterki, marchewkę kroimy na cienkie zapałki, paprykę w cienkie paski, brokuły na bardzo małe różyczki.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale uważajcie żeby go nie rozgotować. Powinien być leciutko twardawy. Na moim opakowaniu pisze żeby gotować makaron przez 4 minuty, a ja gotuję go ok. 3 minuty bo potem i tak będzie się go podgrzewać na patelni.
Smażymy kurczaka: bezpośrednio przed smażeniem obtaczamy kurczaka w skrobii kukurydzianej. Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. Rozłożyć kawałki kurczaka równą warstwą. Nie mieszać przez pierwsze 2 minuty, lub do momentu aż kurczak będzie zabrązowiony od spodu, wtedy ostrą łopatką przewracamy go na drugą stronę i smażymy aż będzie ugotowamny w środku. Kurczaka przekładamy na talerz.
Smażymy warzywa: na patelnię dodajemy trochę więcej oleju (jeśli jest taka potrzeba) i dodajemy warzywa. Smażymy na dużym ogniu przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Warzywa powinny być miękkie, ale wciąż chrupiące.
Dodać kurczaka z powrotem na patelnię, następnie ugotowany makaron i sos. Wymieszać wszystko razem i zagotować (sos musi zgęstnieć). Podawać posypane prażonymi orzeszkami ziemnymi.
Smacznego!