Go Back Email Link
+ servings
Pasta z wędzonego pstrąga, jajek i białego sera Smoked trout, egg and white cheese spread
Drukuj Pin
5 from 2 votes

Pasta z wędzonego pstrąga, jajek i sera

Można posmarować nią chleb lub podać jako dip razem z grissini czy krakersami.
danie dip, pasta na chleb, przekąska, przystawka
kuchnia międzynarodowa
czas przygotowania 8 min
czas gotowania 7 min
całkowity czas 15 min
porcje 2 porcje
kalorie 348kcal
autor Aleksandra

składniki

  • 125 g wędzonego pstrąga mięsa oczyszczonego ze skóry i ości, lub inna wędzona ryba, np. makrela
  • 1 jajko ugotowane
  • 100 g chudego twarogu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka maślanki lub mleka, jogurtu
  • sól i pieprz do smaku
  • do posypania: cienki szczypiorek koniecznie

wykonanie

  • Pstrąga zmielić w blenderze (nie musi być idealnie gładko).
  • Jajko ugotować na twardo (jajko włożyć do garnka, zalać gotującą się wodą, gotować 7 minut od momentu ponownego zagotowania się wody, wyjąć z wody i polewać bardzo zimną wodą), obrać ze skorupki, rozgnieść widelcem.
  • Rybę wymieszać z pozostałymi składnikami, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.
  • Podawać razem z pieczywem lub paluszkami grissini czy krakersami.

Nutrition

Kalorie: 348kcal