Pokroić chorizo na małe kawałki i dodać na suchą patelnię. Podgrzewać na średnim ogniu, aż tłuszcz wytopi się z kiełbaski, a samo mięso będzie lekko zabrązowione i chrupiące. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Wyczyścić patelnię ręcznikiem papierowym zostawiając ok. łyżeczkę tłuszczu.
W międzyczasie ubijamy jajka mikserem lub trzepaczką z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaejmy jajka na patelnię i smażymy. Jak już będą w połowie ścięte, dodajemy odsączoną chorizo na patelnię, smażymy aż jajecznica będzie ścięta lub prawie ścięta / lekko wilgotna (zależnie od upodobań).
Przekładamy jajka od razu na talerz, będą zbyt suche jeśli zostawicie je na patelni.