Cebulę pokroić w kostkę, dodać do małej miseczki, wymieszać z octem (cebula powinna być całkowicie zanurzona w occie). Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w 3 cm kostkę. Ugotować razem z jajkami. Najpierw gotujemy ziemniaki przez 6 minut, a potem dodajemy jajka i gotujemy jeszcze 8 minut.
W tym czasie zrobić sos: odcedzić cebulę (cebulę dodajemy do miski z resztą składników), ocet dodajemy do słoika lub małej miski (tam gdzie będziemy mieszać sos). Dodać resztę składników na sos. Doprawić lekko solą i pieprzem. Dokładnie potrząsnąć słoikiem lub wymieszać sos.
Ugotowane ziemniaki przełożyć do dużej miski i od razu zalać sosem (ziemniaki powinny być gorące), wymieszać.
Jajka obrać, pokroić w kostkę, dodać do ziemniaków.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę, ogórki kiszone również w kostkę, koperek drobno posiekać, dodać do miski.
Wymieszać wszystkie składniki sałatki. Spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Jeśli sałatka jest za mało kwaśna można dodać jeszcze trochę octu lub soku z cytryny, jeśli jest dla Was zbyt kwaśna, można dodać trochę miodu.
Smacznego!