Kurczaka pokroić w małą kostkę. W małej miseczce wymieszać przyprawy i natrzeć nimi kurczaka.
Na dużej patelni rozgrzać na największym ogniu łyżkę oleju, dodać kurczaka i smażyć przez 3 min nie przewracając (ma się zabrązowić), potem przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze kilka minut, aż będzie scięty. Przełożyć na talerz.
W czasie jak kurczak się smaży, pokroić pieczarki na ½ cm półplasterki, a paprykę w drobną kostkę. Dodać na patelnię, rozłożyć równą warstwą. Smażyć bez przewracania 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, smażyć, mieszając od czasu do czasu jeszcze 5 minut, aż pieczarki i papryka będą zabrązowione i miękkie. Przełożyć na talerz.
Kurczaka, pieczarki i paprykę lekko ostudzić, dodać kukurydzę, wymieszać ze startym na grubych oczkach tarki serem. Doprawić solą i pieprzem.
Nadzienie podzielić na 4 części i rozłożyć na połowie każdej tortilli. Nadzienie lekko ugnieść, żeby było bardziej zbite.
Tortille złożyć na pół i smażyć po dwie na patelni rozgrzanej na średnim ogniu, z dwóch stron, na małej ilości tłuszczu. Tortille mają być zabrązowione z dwóch stron, a ser stopiony.
Tortille przełożyć na talerz. Jeszcze ciepłe lekko posolić i pokroić na dwie lub cztery części.
Składniki sosu wymieszać i podawać z quesadillą.
Smacznego!