Cebulę pokroić w kostkę, czosnek bardzo drobno, paprykę w kostkę.
Rozgrzać olej na patelni, dodać paprykę i cebulę. Smażyć na średnio-wysokim ogniu przez ok. 5 minut, aż cebula będzie miękka.
Dodać czosnek i przyprawy, smażyć ok. 30 sekund, mieszając.
Kaszę quinoa porządnie opłukać zimną wodą na sitku, następnie dodać na patelnię razem z bulionem i pomidorami z puszki. Doprawić lekko solą i pieprzem, wymieszać, doprowadzić do zagotowania. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Dodać fasolę z puszki (odcedzoną), kukurydzę, posiekaną kolendrę i sok z cytryny/limonki. Wymieszać, jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Posypać tartym serem, przykryć pokrywką i gotować jeszcze na małym ogniu przez kilka minut, aż ser się stopi.
Podawać z jajkami sadzonymi, plasterkami awokado i jogurtem/kwaśną śmietaną.
Smacznego!