Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, marchewkę w 0.5 cm plasterki.
Szpinak umyć i osuszyć (najłatwiej w suszarce do sałaty), mrożony szpinak trzeba najpierw rozmrozić, drobniej pociąć i dokładnie odcisnąć z wody.
W średnim garnku z grubym dnem rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę i na niskim ogniu smażyć ok 7 minut, aż będzie przezroczysta.
Dodać czosnek i przyprawy, smażyć 1 minutę, przesunąć na bok, tak żeby się nie smażyły.
Dodać 1 łyżkę oleju i marchewkę, smażyć na dużym ogniu ok. 2 minuty, tak by marchewka lekko się zabrązowiła.
Kaszę dokładnie wypłukać na sitku, aż przelatująca woda będzie czysta, dodać na patelnię.
Wymieszać wszystko, dodać bulion, przykryć i gotować na małym ogniu 12 minut.
Dodać rodzynki, gotować 2 minuty.
Dodać szpinak i gotować ok. 1-2 minuty aż listki lekko zwiędną.
Odstawić z ognia, dodać ser feta, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, posypać podprażonymi orzechami laskowymi (orzechy podprażyć na suchej patelni aż się lekko zabrązowią).