Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Formę do tarty o średnicy 23 cm wysmarować lekko masłem.
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, najlepiej na arkuszu papieru do pieczenia (lub pomiędzy dwoma arkuszami jeśli źle się wałkuje, ciasto wyrobione przez mikser zazwyczaj wałkuje się łatwiej), wyłożyć dno i boki formy (ok. 2.5 cm boków), uciąć równo brzegi. Włożyć do lodówki na czas nagrzewania się piekarnika.
Najpierw trzeba upiec samo ciasto kruche (bez kremu i bezy), czyli – ciasto ponakłuwać widelcem, położyć na nim arkusz papieru do pieczenia, a na nim obciążenie (np. sucha fasola, cukier lub specjalne ceramiczne kulki), docisnąć je dobrze.
Ciasto piec 20 minut z obciążeniem, następnie ściągnąć obciążenie z papierem i piec jeszcze 15 minut aż ciasto będzie złociste.
W czasie jak ciasto się piecze przygotować krem i bezę (zajmie to ok. 20 minut, nie licząc wyciskania soku z marakui).