Przygotować wszystkie warzywa: cebulę i marchewkę pokroić w małą kostkę, drobno pociekać czosnek, kapustę kroimy na duże 3 cm kawałki.
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużym ogniu w dużym garnku. Dodać mięso, nie mieszać przez pierwsze 2 minuty (żeby dać mu szansę się lekko zabrązowić), a następnie smażyć, mieszając, aż całe mięso będzie usmażone (będzie szare, a nie różowe). Przełożyć z garnka na talerz.
Dodać kolejną łyżkę oleju do garnka, a następnie posiekane cebulę i marchewkę. Smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut lub aż cebula będzie miękka. Dodać przyprawy (słodka papryka, tymianek i oregano) oraz czosnek, smażyć mieszając jeszcze przez minutę.
Dodać mięso z powrotem do garnka, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, passatę pomidorową, kapustę i wodę. Wymieszać i lekko doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 45 minut (częściowo przykryte).
W tym czasie można ugotować ryż - gotujemy go osobno. Dodać ryż do średniego garnka, zalać 2 szklankami wody, doprawić solą i wymieszać. Przykryć garnek i doprowadzić na średnim ogniu do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na minimalny i gotować przez 15 minut.
Zdjąć garnek z zupą z ognia, doprawić sosem Worcestershire oraz solą i pieprzem do smaku.
Nalać zupę do talerzy, dodać ugotowany ryż i posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!