Go Back Email Link
+ servings
white plate with carrot apple salad on a blue background
Drukuj przepis
No ratings yet

Surówka z jabłka i marchewki z dodatkiem rodzynek, cynamonu, orzechów włoskich i kokosa

czas przygotowania15 min
całkowity czas15 min
porcje: 4 małe porcje
autor: Aleksandra

składniki

  • 450 g marchewki
  • 1 średnie/duże jabłko słodkie
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki rodzynek
  • duża szczypta cynamonu najlepiej cejlońskiego
  • 4 łyżki orzechów włoskich lekko posiekanych i lekko uprażonych na suchej patelni
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

wykonanie

  • Marchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na tarce - marchewkę na małych oczkach tarki, jabłko na dużych.
  • Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
  • Podawać od razu lub lepiej odczekać minimum pół godziny – po tym czasie orzechy włoskie i wiórki kokosowe lekko zmiękną, a rodzynki nasiąkną sokiem z jabłka i marchewki, a całość się przegryzie.
  • Smacznego!

Nutrition

Kalorie: 437kcal