Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Przygotować wszystkie składniki na spód.
Przygotować kwadratową foremkę o wymiarach dna 21x21cm, (użyłam foremki do brownie) (1), posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia
Do misy miksera dodać masło, cukier i skórkę z pomarańczy. Miksować na średnio-wysokich obrotach, aż masa będzie jasna i puszysta (zajmie to ok. 5 minut).
Dodawać pojedynczo żółtka, po każdym żółtku dokładnie zmiksować.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, przesiać do miseczki, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Mleko wymieszać z ekstraktem z wanilli.
W czasie jak mikser pracuje na minimalnych obrotach dodawać na zmianę mąkę i mleko, w 3 turach. Miksować tylko do połączenia składników.
Masę wlać foremki i wstawić do piekarnika, piec około 20 minut, drewniany patyczek włożony w środek ciasta ma być suchy.
W czasie jak spód się piecze przygotować płatki migdałów, owoce i bezę.